Studenten Projecten

  StudentenProjecten_TUD     StudentenProjecten_TUD2     StudentenProjecten_TU/e     StudentenProjecten_TU/e2     StudentenProjecten_UT     StudentenProjecten_UT2     StudentenProjecten_Wageningen_Universiteit  


StudentenProjecten TU Delft

Solar Team Delft

In deze team is het doel het winnen van de 2 jaarlijkse World Solar Challenge in Australie met een afstand 3021km, welke gebeurt door toepassen van de nieuwste technologie. Dit wordt behaald door 16 fulltime TU Delft studenten, die bedrijfmatig dit project aanpakken. De voertuig wordt zelf ontworpen en gebouwd, hiervoor wordt samengewerkt met het bedrijfsleven en de TU Delft. Het team heeft als hoofdsponsor Nuon energie maatschappij en heet daarom hu Nuon Solar Team.
Daarnaast gaan de teamleden gezellig samen andere leuke Projecten doen, zoals een weekendje in de Ardennnen.
Website www.NuonSolarTeam.nl


TU Delft Solar Boat Team

Deze Solar Boat Team ontwerpt en bouwt zonne-energie aangedreven draagvleugel boten. Met deze boten worden er meegedaan aan wedstrijden, zoals "Dong Energy Solar Challenge" en de "Monte Carlo Cup".
Ieder 2 jaar wordt er met de nieuwe teamleden met beschikbare kennis een betere en geoptimaliseerde boot ontworpen en gebouwd. Deze studenten Team ververst elke 2 jaar nieuwe studenten teamleden.
Wedstrijd Solar1 Cup Monaco, 2015 9-11 July
Website www.solarboatteam.nl


NovaBike Racing Team Delft

Deze studenten race team ontwerpt en bouwt een eigen motorfiets met een Bio ethanol verbrandingsmotor. Het doel is een motorfiets die lichter en krachtiger is en een vermogen-gewichtratio heeft van 1:1, doel van academisch jaar 2014-2015. In deze Racing Team werken er zo'n 20 studenten. Er wordt deelgenomen aan onder ander, wedstrijd SuperMono Championship, Snetterton.
Website www.NovaBike.nl


WASUB

Deze studenten team ontwerpt en bouwt mens aangedreven onderzeeers. Wasub neemt deel aan wedstrijden, zoals de Internationale Submarine Races in de Verenigde Staten op 22 - 26 juni 2015 in een militair bassin. Hier wordt in de categorie van 1 persoons aangedreven onderzeeer een snelheidsrace gehouden over een lengte van 100m op 7m diepte. De momentele wereldrecord is 13,49km/h.
Studentenproject Wasub telt zo'n 7 studenten fulltime en het dubbele aan part-time teamleden.
Website www.Wasub.nl


Solar Car, World Solar Challenge

De World Solar Challenge is een Solar Car Race die wordt gehouden in Australie. Het is een 2 jaarlijkse evenement die veel aandacht krijgt internationaal. De race begint in het noorden in het stadje Darwin en gaat dwars door het droge woeste hete landschap over de Stuart Highway. Dit is niet zonder gevaar, want de op de deze weg rijden ook gewoon de zogeheten "RoadTrains". Lange Trucks met een of meerdere aanhangers. De finish bevindt zich in het zuiden, in de stad Adelaide op 3021km afstand van Darwin.
Dit is een zeer zware race voor mens en de solar wagen. Ook de technische support team die de bestuurder Aan deze race nemen over de hele wereld vele studententeams eraan mee. De teams bestaat uit leden van verschillende achtergonden, die ieder een andere taak hebben om het hele solarrace project van voorbereiding tot en met einde tot een succes te brengen.
Het begint bij de selectie van teamleden en achtereenvolgens het regelen van werkruimtes (ontwerp-, bouw-, testruimtes), het ontwerpen van de solarauto, het zoeken van leveranciers/sponsors van onder andere onderdelen, en het regelen van vervoer/vlucht naar startlocaties en overnachtingsruimte met de organisatie. Natuurlijk wordt er ook gedacht aan het begeleiden van de bestuurders tijdens de race.

Start 2015 18 - 25 October tijd, Link: WorldSolarChallenge.org

Link StudentenStad Opleidingen - StudentenKamers Zoeken - StudentenVerenigingen

  • Zo 22 September 2019

    18.206.194.83